Willesden Green Cultural Centre

Go to Willesden Green Cultural Centre main content
Products: p20, p100
Service: Architectural Glass
Client: Brent Council
Sector: Public
Architect: Allford Hall Monaghan Morris
Contractor: Galliford Try
Location: London

Willesden Green Cultural Centre

The new Willesden Green Cultural Centre opened in the summer of 2015 and featured an extended and refurbished library with a museum, study space, galleries, archive, café and customer centre.

Allford Hall Monaghan Morris Architects approached Planet Partitioning to help with specifications for internal glazing, including options for a four-storey atrium, office and meeting room frontages and high-performance acoustic doors throughout the building.

Our solution

At the heart of the building, Planet Partitioning installed a triangular atrium using p20 single glazed demountable partitioning with deflection head detail to provide natural light throughout the building.

For the stairways at either end of the building, Planet Partitioning installed fire-rated glazed screens. For one stairway, Planet Partitioning installed EI120 and EI60 fire integrity and insulated screens, and EI60 fire integrity and insulation screens for the other.

Offices and meeting rooms on Level 2 feature p100 double-glazed acoustic partitioning with SonoTec double-glazed doors, for high acoustic performance.

Project insights

On land adjacent to the site, 95 high quality one and two-bedroom apartments have been built, further rejuvenating the area for the local community.

Find out more
Call 01444 247933 or email
marketing@planetcontracting.co.uk

Project highlights

Website Design by Liven Creative