World Wide Fund for Nature

Go to World Wide Fund for Nature main content
Products: p100, FireStop, IsoClear, Fire-rated Doors
Client: WWF
Sector: Commercial
Architect: Hopkins Architects
Contractor: Willmott Dixon
Location: Woking

World Wide Fund for Nature

The Living Planet Centre is WWF’s brand-new purpose-built head office in Woking. It is built on a brownfield site next to the Basingstoke canal, ensuring minimal disruption to the existing environment.

Hopkins Architects and Willmott Dixon asked Planet Partitioning to provide specification for internal glass partitions in this two-storey 3,666 sqm building.

Our solution

Planet Partitioning supplied and installed the demountable glass partitions; downstairs for the meeting rooms and upstairs for the impressive open plan office, which allows natural light in and encourages trees to grow inside the building.

For the meeting rooms, Planet Partitioning installed an electronic room booking system within p100 double glazed framless glazed partitioning, so staff can book meeting rooms using a tablet interface. For all the meeting rooms, remote controlled integrated venetian blinds allow additional privacy as required. p100 double glazed partitioning also ensures all meeting rooms meet high acoustic performance requirements.

Planet Partitioning also installed FireStop fire-rated glass partitioning and communal door sets to meet fire regulations throughout the building.

Project insights

The new Living Planet Centre roof is curved, so Planet Partitioning had to follow the curve of the room when installing all its partitioning. WWF’s new headquarters recently received the South East Sustainability Award, BREEAM Excellent Rating, RIBA Sustainability Award, BCO National Award for innovation and the EPC A Grade. It incorporates a visitor centre, keeping people up to date on all the good work the WWF does.

Find out more
Call 01444 247933 or email
marketing@planetcontracting.co.uk

Project highlights

Website Design by Liven Creative