Hill Partnership

Go to Hill Partnership main content
Products: p100, Eclipse
Client: Hill Partnership
Sector: Commercial
Architect: Pollard Thomas Edwards
Contractor: Hill Partnership
Location: Essex

Hill Partnership

Hill Partnership is a Top 25 UK builder of houses that offer stylish and contemporary living. With four regional offices, they operate across London and the South East.

Hill Partnership asked Planet Partitioning to oversee all the internal partitioning requirements at its new two-storey Head Office – an old gunpowder mill in Essex. Planet Partitioning had to remain faithful to the site’s industrial heritage, while ensuring a functional and contemporary working environment.

Our solution

The atrium voids and room frontages featured p100 single-glazed demountable partitioning – chosen because its thick framework complemented the robust and open steel framework of the building. Planet Partitioning used vertex dry joints to ensure a virtually invisible glass partitioning joint and the highest acoustic insulation. Manifestation film applied to the partitioning provided visual contrast and added privacy. Eclipse sliding doors maximised usable floor space in all offices and meeting rooms.

Throughout the building, Planet Partitioning installed large glass screens that stopped short of the top, so the building’s original roof-bracing structure remained on show. To maximise the light in the building, Planet Partitioning installed a feature light box.

Project insights

For several of the sliding doors, Planet Partitioning worked with the dry lining contractor to create bespoke pockets for the Eclipse sliding glass doors to slide directly into.

Find out more
Call 01444 247933 or email
marketing@planetcontracting.co.uk

Project highlights

Website Design by Liven Creative