Autorek

Go to Autorek main content
Products: LOFT54, IsoPro
Client: Autorek
Sector: Commercial
Architect: Graven
Contractor: akp Scotland
Location: Glasgow

AutoRek

In Glasgow’s Merchant City Conservation area, the category B-listed Garment Factory building is one of the city’s most iconic buildings. With 47,382 sq ft of retail and design-focused office space over seven floors, the transformation of this stunning Victorian gem has seen contemporary finishes combined with the restoration of period features such as exposed ceilings, original brickwork, ornate staircases and restored cast-iron columns.
For software developer AutoRek’s new HQ on the fourth floor, architectural practice, Graven, sought to maintain the spacious ‘industrial’ feel of the textile factory’s floor plate through the creation of a flexible, future-proofed studio environment. Working with fit-out contractor akp, this saw Planet provide a range of partitioning systems to create a stunning interior and set a high standard of contemporary workplace design.

Our solution

For the individual meeting rooms and offices, Planet installed the LOFT54 industrial framed double glazed partitioning system. Offering exceptional privacy due to an impressive 45 dB Rw acoustic rating, LOFT54 with clear glass provides a banded, industrial style within the office space. In addition, LOFT54 with black laminate panels were used to create store rooms and ensure contents were not visible. For a unified appearance, LOFT IsoPro 42 double glazed doors were used for offices whilst LOFT IsoPro with laminate panels instead of glass were used for the store rooms. As there was no natural air circulation within these store rooms, the doors had mesh panels at the head to enable air transfer.

In the open plan areas, LOFT54 single glazed partitions in both glass and black laminate panels were used to create freestanding feature walls to break up the design across the floor plate. These elegant and stylish feature walls cleverly divide space without impeding light.

Project insights

The client and designer wanted to exploit and maintain the warehouse-style floor plate which was flooded with natural daylight. One of the challenges was the unusual 3.6m ceiling height, which necessitated notching around mechanical and electrical services at ceiling level to accommodate the full height LOFT54 partitioning system. In addition, the height of the freestanding screens necessitated additional mullions to provide more structure.

Find out more
Call 01444 247933 or email
marketing@planetcontracting.co.uk

Project highlights

“Our design approach was to maintain the spacious feel of the large warehouse floor plate. The partitioning systems were an integral part of our design and allowed us to create a flexible, workplace to enhance staff creativity, encourage collaboration and attract talent.”

Gavin Thomson, Project Architect Graven

Website Design by Liven Creative