Impressive Curved Screen Atrium at GCU

Planet Partitioning are delighted to have recently completed works at the new Heart of the Campus at Glasgow’s Caledonian Campus. The new campus is made up of several existing buildings that needed major refurbishment, and additional new builds connecting them.

With a real emphasis on making the building work hard for the students, Robertson’s primary focus throughout the 2-year project was ensuring the students could continue to utilise the campus to its full capacity. Because of this, not only was the student body consulted on design matters but Planet and all contracting teams had to work in this live education environment, with 17,000 students using the site every day. This coupled with the site being situated in a tight space in Glasgow’s city centre, provided challenges. However, throughout the build, Robertson provided excellent communication between the University and contractors, such as Planet, to ensure the site ran smoothly.

With several buildings coming together to form a much larger campus, the University wanted a striking focal point in the atrium. Planet Partitioning therefore designed and installed a large twin-glazed curved glass atrium screen to feature in the centre of the atria. As the curved glass screens were protecting a drop, the glazed panels had to fit perfectly into the channels. The screens were manufactured to 2 separate radiuses to ensure an exact fit. Planet’s contractors and installation teams worked tirelessly to guarantee this was secured before the handover.

Additionally, Planet installed it’s high acoustic p100 double glazed partitioning screens in areas of the building where acoustics were paramount, such as teaching spaces. Planet’s FireStop timber partitioning screens Firestop timber screens with glass to glass joints and FireStop doorsets, were also used.

Website Design by Liven Creative